ANKARA / YENİMAHALLE - Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi

Şbt

Öğrencimiz Suat KAÇAR'ı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Şbt

Gençlik Ve Güvenli Gelecek projesi kapsamında Ankara İl Emniyet Müdürlüğü,-Terörle Mücadele Şube müdürlüğü personellerince düzenlenen seminer için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Şbt

Sınıflar arasında düzenlenen münazara etkinliklerinde emeği geçen öğretmen ve öğrenvilerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuzun iç cephe boyası tamamen yenilendi. Boyama işleminin bitmesinin ardından  tüm bina temizliği yapılarak sınıflarımız 2.  Döneme hazır hale getirildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan bir projedir. Bu projenin amacı, öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini sağlamaktır.

Suat KAÇAR- Karate Ankara il Birincisi

Zeki TETİK-Cumhuriyet Kupası Tekvando İknciliği

Zeynep ABAYLI -Cumhuriyet Kupası Tekvando Üçüncülğü

Ock

Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi Gezi Kulübü rehberliğinde düzenlenen 12.sınıf ögrencilerinin 04/01/2024 tarihli  ODTÜ tanıtım gezisi.Gezi boyunca bize eşlik eden, 2023 YBAL mezunu şimdinin ODTÜ ögrencisi #Rana ve #Umut teşekkür eder öğrencilerimize başarılar dileriz ...YKBAL Ailesi ;)

Ara

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bundan tam 103 yıl önce, beraberindeki heyetle birlikte Ankara'ya giriş yaptı. Kurtuluş Savaşı'nın en iyi şekilde Ankara'dan yönetileceğini düşünen Atatürk, Ankara'nın coğrafi konumu ve cephelerle olan eşit uzaklığı nedeniyle Ankara'ya gelmeyi kararlaştırdı ve 27 Aralık 1919 tarihinde saat 14:00'de Dikmen sırtlarından Ankara'ya giriş yaptı.

Ankara halkı, Atatürk'ü ve temsil heyeti üyelerini büyük coşkuyla Dikmen sırtlarında karşıladı ve bu karşılama Ata'yı oldukça duygulandırdı. Atatürk, kendisini ve temsil heyetini coşkuyla karşılayan Ankara halkına teşekkür etti.

Atatürk'ün Ankara'ya gelişi, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ve Kurtuluş Savaşı'nın başlatılması için oldukça önemli bir adımdır. TBMM'nin kuruluşu ve Türk ordusunun toparlanıp çalışmalarına başlaması gibi birçok gelişme ve hazırlık Ankara'da yapıldı. Millî mücadelenin merkezi haline gelen Ankara şehri, o günden bugüne kadar modern Türkiye Cumhuriyeti'nin Başkenti olarak devam etmektedir.

Bu nedenle Atatürk' ve arkadaşlarını tekrar minnetle ve saygı ile anıyoruz.

Ara

2022-2023 UNESCO 41. Genel Konferansında, Âşık Veysel’in vefatının 50. yıl dönümü olması nedeniyle, 2023 yılı UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri Programına alınmıştır.

Okulumuzda gerçekleşen tören için emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesinde ÖDS Çalışmaları:

• Okul koridorlarına bilgilendirici afişler asılmıştır.
  • Sınıflar Ziyaret edilerek sistem tanıtımı yapışmıştır.(Devam Ediyor)
  • Öğretmenlerimize bilgisayar labaratuarında bilgilendirici sunum yapılmıştır.
  • Okul web sitemize (Eba-Ogm-Yks Hazırlık siteleri ve Mobil uygulamaların linkleri haber olarak eklenmiştir.)

Ara

Öğrencilerimizin faydalanabileceği  MEB tarafından hazırlanmış binlerce çözümlü soru,deneme sınavı  dijital kaynaklar.

Kas

Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında planlanan etkinliklerden biri olan “Cumhuriyet Yolu” gezisi 21 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Geziye Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Yasin Öztürk başkanlığında bir grup öğretmen ve öğrenciler katıldı. Gezideki güzergâh şu şekildeydi:

*1. Meclis Binası-Kurtuluş Savaşı Müzesi

*2. Meclis Binası- Cumhuriyet Müzesi

*Resim Heykel Müzesi

*Etnografya Müzesi

Gezimizin ulaşımını sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesine, müzelerde rehberlik eden müze çalışanları ve müze idari kadrosuna teşekkür ederiz.

Kas

Törende emeği geçen öüğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Her Damlası Bir Hayat

Kas

Törende emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.