ANKARA / YENİMAHALLE - Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Okul zümrelerimizce belirlenen senaryolar ilgili dosyada verilmiştir.

2023–2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM I. YAZILI SINAV TAKVİMİ

HAZIRLANAN KONU SORU DAĞILIM TABLOLARI İLE İLGİLİ HUSUSLAR

Bu tablolar okullarda yapılacak ortak sınavlarda hangi kazanımlardan kaç soru sorulacağının belirlenmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Konu soru dağılım tabloları Ölçme Değerlendirme Merkezinin koordinesinde il ve ilçe zümre başkanları tarafından hazırlanmıştır. Hazırlanma sürecinde il ve ilçe zümre toplantılarında alınan kararlara dikkat edilerek senaryolar oluşturulmuştur.

Okullarda her dersin zümre kurulları tarafından okulun ve öğrencilerin durumları gözetilerek kendilerine uygun senaryolardan birisi seçilecektir.

Okulda yapılacak ortak sınavın soruları, seçilen senaryoda yer alan kazanımlara uygun olarak hazırlanacaktır.

Senaryolar her sınav için ayrı ayrı değerlendirilerek seçilmelidir (1. sınavda 1. senaryonun seçilmesi diğer sınavlarda 2. veya 3. senaryoların seçilmesine engel değildir).

Okullarda yapılacak ortak sınavlar açık uçlu sorulardan oluşacağı için soruları hazırlayan zümre kurulları sınavın değerlendirilmesi amacıyla o sınava ait dereceli puanlama anahtarı (rubrik) da hazırlayacaktır. Değerlendirme bütünlüğünün sağlanması amacıyla her öğretmen, hazırlanan puanlama anahtarına göre sınav değerlendirmesi yapacaktır.

Şbt

Ock

May

2023 Devlet Parasız  Yatılılık ve Bursluluk Sınavı başvuru Tarihleri : 26.05.2023-16.06.2023 (Son Gün 16 Haziran 2023)

Başvurunun okul tarafından   onaylanması için Öğrenci velisi tarafından okula aday başvuru bilgileri formu ve Ek-1 Maddi durum beyannamesi  teslim edilecektir.(2022 Gelir Toplamı Üst Limit 46.000-Kırk Altı Bin TL) Detaylı bilgiye ulaşmak için aşağıdaki bağlantıdan klavuza tıklayınız.

Ock

Okulumuz öğrencilerinden ŞühedaElif YÜCEL,Bahar Sıla ASLAN,Hümeyra ÜSTÜNDAĞ tarafından Danışman öğretmenleri  Esin ALP DOĞAN,Diruba AYRAÇ ve Gül Özge ÇEKÜÇ rehberliğinde hazırladıklarıTübitak 2204-A kapsamındaki projelerinin okulumuzda öğrencilerle gönüllülük esasına ve veli iznine  dayalı öntest uygulaması gerçekleştirildi.

ÇEVRE VE YEŞİLİ KORUMA KULÜBÜ

Şbt

Okulumuz 10.sınıf öğrencilerimiz 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında "ARE YOU READY?" (Hazır Mısın) adlı eTwinning projesi çalışmalarına başlamıştır.

Projemiz ile afetlere ve sonucunda ortaya çıkacak çevre sorunlarına dikkat çekmek, afetle mücadele konusunda genç nesilleri bilinçlendirmek ve çevrelerine yaşamboyu farkındalık sağlamaları amaçlanmıştır.

Aygünler Turizm

Haz

2020-2021 Eğitim- Öğretim Yılı Sene Sonunda idareye teslim edilecek evrakların şablonları sitemize yüklenmiştir. 02/07/2021  tarihine kadar belgelerinizi okul idaresine teslim ediniz.